Forside » Nyheter » Medielabben – læringsressurs om jounalistisk produksjon, opphavsrett mm

Medielabben – læringsressurs om jounalistisk produksjon, opphavsrett mm

Medielabben er en praktisk læringsressurs for elever som vil lære om journalistikk, spillereglene som gjelder for redigerte medier og endringene i mediebransjen.

Medielabben.no er en videreføring av MBLs mangeårige prosjekt med å tydeliggjøre pressens samfunnsrolle og undervise i journalistikk, etikk, kildekritikk og demokrati.

TV 2 Skole har hatt produksjonsansvaret og har utviklet læringsressursen i tett dialog med elever og lærere fra Nordahl Grieg videregående skole i Bergen.

Professor Svein Burås fra Høgskolen i Volda har kvalitetssikret fagtekstene.

Den digitale læringsressursen er rettet mot elever og lærere på ungdomsskolen og i videregående skole.

Gjennom video, fagtekster, spill og oppgaver gjennomgås fire hovedtema:

  • Journalistikk
  • Journalistiske spilleregler
  • Medier i endring
  • Presse- og ytringsfrihet.

Digitaliseringen og endringene som skjer i de redaksjonelle mediene er spesielt vektlagt i prosjektet. Undervisningsoppleggene er alle i tråd med skolens kompetansemål, opplyser Mediebedriftenes Landsforening.

Mediebedriftenes Landsforening og Fagpressen har fått økonomisk støtte av Kopinors formidlingsfond til å gjennomføre prosjektet. Alle presseorganisasjonene stilte seg bak søknaden som langt på vei er en videreføring av det brede samarbeidet i forbindelse med presseorganisasjonenes «Kampanjen for journalistikken».

(Nyhetsbrev fra TV2 Skole, 24.11.16)

Comments are closed.